WINTERPROJECT SJER JACOBS thema “KERST”

Het winterproject loopt tot 1 maart 2024 met aangepaste openingstijden in samenwerking met SJER JACOBS. Van maandag t/m zondag zijn wij bereikbaar via 06 46158522 voor een afspraak. In december is de galerie alle zaterdagen open tussen 13:00 – 16:00 uur.

ZONDAG 3 DECEMBER EXTRA OPEN. Tussen 13:00 – 17:00 uur bent u aan de  Vismarkt welkom voor de expositie van Sjer Jacobs en voor de FOTO-EXPOSITIE “WACHTEN EN DROMEN”. Dit is dan via de tuin op de parterre aan de Turfkaai te bezoeken. Het is een 1-daagse Fototentoonstelling van jongeren uit het asielzoekerscentrum in Middelburg.

In de etalage is een kerststal van messing en koper te zien van Sjer Jacobs. In de galerie hangen schilderijen met een gouden achtergrond, aangevuld met schilderijen uit de Passiespelen en een aantal bronzen klokken.

ZONDAG 3 DECEMBER  via de tuin op de parterre aan de Vismarkt een 1-daagse Fotografie-tentoonstelling van jongeren uit het asielzoekerscentrum in Middelburg. Dit is een samenwerking van Stichting de Vrolijkheid met fotograaf Karin de Boer.

Foto hieronder was van een eerdere samenwerking tijdens de viering van 25 jaar GALERIE T op de Vismarkt.

Schilderijen van Sjer Jacobs

FOTO-EXPOSITIE “WACHTEN EN DROMEN”

Hoe de samenleving er ook uitziet, de Vrolijkheid blijft zich volop inzetten voor kinderen, jonge mensen en hun families op Nederlandse asielzoekerscentra. De Vrolijkheid ziet de kracht en creativiteit in iedereen. Samen kunst maken en momenten van plezier en verbinding creëren op azc’s  door heel het land is voor ons nog altijd even -of zelfs meer dan ooit- van belang. Stichting Vrolijkheid

www.vrolijkheid.nl

Voor deze foto expositie hebben ze geënsceneerde beelden gemaakt met modelbouwpoppetjes. Het zijn poppetjes van wachtende mensen die meestal worden gebruikt bij modelbouwtreinen en stations. Wachten en blijven dromen is ook toepasselijk voor de bewoners van het azc. Met eenvoudige voorwerpen zijn er mooie beelden ontstaan zodat je bij elke foto wel een verhaal kunt bedenken. Kom kijken en laat je inspireren.

De jongeren van het azc in Middelburg volgden een fotocursus van 8 lessen waarbij ze de verschillende technieken en compositie regels leerden. Ze fotografeerden stillevens, portretten en landschap. De fotocursus is georganiseerd door stichting de Vrolijkheid en werd begeleid door fotograaf Karin den Boer. 

www.karindenboer.nl