ank van meer

Ank van Meer

Natuur, dans, expressie en kleur zijn vanaf mijn jeugd zeer belangrijk geweest. Ik besloot dan ook na een aantal jaren daar uiting aan te gaan geven. De eerste jaren heb ik les van Marianne Rouws gehad en verscheidene workshops van onder andere Geert Vrijdag

Een leeg doek. En dan…… Spelen met vorm en kleur. Mijn gevoelens en emoties verbeeld ik in coloristische vormen en vlakken vaak door lijnenspel bekrachtigd. Abstracte vormen wisseleRn zich af met figuratieve elementen. Met kleur ingreep probeer ik evenwicht op het doek te brengen 

Beeldhouwen vraagt een heel andere benadering dan schilderen. Steen eist geduld en laat zich niet dwingen, het is ‘natuurlijk’ materiaal. Voor de beelden gebruik ik vaak serpentijn, arduin, springstone of Belgisch Massey. Harde steen heeft mijn voorkeur.

‘In de beginperiode deed ik mijn inspiratie op al wandelend langs het strand van Cadzand’. Aangespoelde stukken oude zeeklei, wonderlijk wat je daarin kunt ontdekken. Ik zag er vooral menselijke vormen in. Na verloop van tijd wilde ik mijn beelden meer vanuit mezelf vorm geven. Altijd menselijke figuren en vaak in relatie tot elkaar, een enorme inspiratiebron’. ‘Momenteel staan de vormen steeds meer op zichzelf. De uitstraling en rankheid vind ik belangrijker dan het uiteindelijke resultaat, hoewel dat ook meetelt. Ook is de soort steen nu essentieel. Waar ik uitkom met deze stijl is voor mij nog een verrassing.

In de loop der jaren heb ik in verschillende galeries in binnen- en buitenland geëxposeerd. Verder aan enkele evenementen deelgenomen: o.a Wereld Water Forum Den Haag “30 Visions on Water”.