galerie-t in het nieuws

augustus 2022

Wereldkunstenaar terug in geboortestad met Zeeuwse lampenkap

Arnout Visser presenteert zijn kunst over de hele wereld, maar heeft nu een expositie in Gallerie-T in Middelburg.

https://www.omroepzeeland.nl/video/Glaskunstenaar-in-Middelburg-ZNO220824TZ/wereldkunstenaar-terug-in-geboortestad-met-zeeuwse-lampenkap

augustus 2022

augustus 2022

INTERVIEW- Arnout Visser werd geinterviewd door Edwin Mijnsbergen op de Vismarkt voor de galerie. Arnout vertelt over zichzelf, zijn glaskunst en hoe hij speciaal voor Zeeland aan de slag is gegaan met de Zeeuwse knop. Het hele interview is hieronder via de link te lezen.

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-ijsje-eten-in-middelburg-met-vormvinder-arnout-visser/

juli 2022

Internationaal bekende kunstenaar is de Zeeuwse knop nooit vergeten

MIDDELBURG – De beroemdste musea hebben werk van Arnout Visser in huis. Vallen ze ook voor zijn nieuwe thema: de Zeeuwse knop?

Ernst Jan Rozendaal 21-07-22

Laatst werd een van de lampen die Arnout Visser (1962) als zeventienjarige jongen in Middelburg maakte ter beoordeling aangeboden in het televisieprogramma Tussen kunst en kitsch. ,,Destijds verkocht ik ze voor 125 gulden en nu werd de waarde geschat op 350 euro”, vertelt hij. ,,De taxateur zei: Die markt komt vanzelf, dus wie weet, over een jaar of twintig, dertig.” Want werk van Visser is gewild en wordt alleen maar meer waard.

“Of de knop straks wordt geexposeerd in New York of Milaan? Haha, dat zou best kunnen.”

juni 2022

In deze video neemt Nico Out iedereen mee de galerie in. ‘Galerie-T in Middelburg bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met een uitgebreide expositie, waarbij veel werken van verschillende kunstenaars worden geexposeerd.’ Video: Jan Parent

Mei/juni 2022

Galerie-T in De KunstKrant met dank aan Bert Denneman

De KunstKrant is dé informatiekrant over beeldende kunst, tentoonstellingen, galerieën en musea. De KunstKrant, boordevol informatie over beeldende kunst, verschijnt iedere twee maanden en wordt verspreid in heel Nederland, België en Duitsland. Elke twee maanden wordt iedere in kunst geïnteresseerde weer op de hoogte gebracht van actuele beeldende kunstexposities middels interviews, recensies, nieuws, tips en een uitvoerige expositie agenda.

Maart 2022

Praat met me: Middelburgs project vraagt aandacht voor eenzaamheid

Vanaf april zijn prachtige en betekenisvolle portretten van Dennis van Akkeren te zien in de galerie.

Samenwerking met Galerie- T
Van Akkeren heeft nog veel plannen met zijn project. Hij wil het graag uitbouwen. Hij lanceerde recent de website www.praatmetme.nu, en krijgt van Galerie- T aan de Vismarkt in Middelburg de mogelijkheid om vanaf april de foto’s van het project te exposeren in de Galerie. De eigenaars, moeder en dochter Lia en Ilja Hector, zijn namelijk erg enthousiast over het project. Van Akkeren raakt op zijn beurt weer geïnspireerd door het werk van de dames, bijvoorbeeld door het concept van Middelburg Rozenstad, waar Lia Hector in het verleden de aanjager van was. Van Akkeren: “de komende tijd zal ik bij mensen rode rozen op gaan spelden. De rode roos wil ik graag als symbool stellen voor ‘liefde voor eenzaamheid’. Door de rode roos te dragen geef je aan dat je eenzaamheid kent of liefde hebt voor mensen die eenzaam zijn en daarmee worstelen. Samen maken we eenzaamheid herkenbaar en helpen we het de wereld uit! Laat zien dat je eenzaamheid omarmt en draag de rode roos als symbool. Doe jij mee? Je kunt natuurlijk ook je eigen rode roos knutselen en opspelden bij jezelf of bij ouderen!”

Praat met me – samen tegen eenzaamheid

Mooi! Galerie T geeft het project ‘Praat met me’ de ruimte – Wij zijn De Stad Middelburg

November 2021

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek Kunst op z’n plek

Galerie-T, gevestigd aan de Turfkaai en Vismarkt in Middelburg, bestaat 25 jaar. Om het jubileum te vieren, hebben galeriehoude Lia Hector en haar dochter Ilja de afgelopen maanden, samen met kunstliefhebbers uit de galerie, een jubileumboek samengesteld.

https://www.internetbode.nl/regio/middelburg/350815/galerie-t-middelburg-lanceert-jubileumboek-kunst-op-z-n-plek-

Novmeber 2021

Geocaching is hot! (internetbode.nl)

Miep Gasklep: ambassadrice van Geocaching op Walcheren – Wij zijn De Stad Middelburg

Aandacht voor Geochaching. Ontzettend leuk dat Rozenbottel en Stokroos hier bij betrokken zijn. De Middelburse en Veerse Bode schreef het volgende “MIDDELBURG – Op vrijdag 26 november werden op de bankjes twee bordjes geïnstalleerd van de Middelburgse stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje. Ze markeren een van de vele plekken op Walcheren waar zogenoemde geocaches zijn te vinden. Rianne Tolhoek is een ware ambassadrice van het populaire tijdverdrijf. De afgelopen jaren verstopte ze maar liefst 130 ‘caches’ op heel Walcheren.

September 2021

Cees (93) apetrots op zijn eerste expositie, maar hij kan er zelf niet naar kijken – Omroep Zeeland

Hij tekent en schildert al sinds zijn ‘prilste jaren’, maar in al die decennia was er nog nooit een expositie te zien van het werk Cees Pluijgers (93) uit Vlissingen. Tot nu, want deze week exposeert Galerie- T in Middelburg het werk van de kunstenaar. Daarmee komt een droom uit voor Pluijgers, die nog altijd dagelijks aan het tekenen is.

Juni 2021

Brigitte Leferink bezocht Middelburg en schreef er een blog over. “Drie zussen voor een wand met folders in de Drvkkery, de boekwinkel aan de Markt waarin de Tourist Info van Middelburg zetelt. Een grote variatie aan stadswandelingen, welke zal het worden?”
Ze kwamen langs veel verschillende adresjes, waaronder de galerie.

Lees hier haar blog:

Middelburg: levendig openluchtmuseum – Meer dan vijftig

Mei 2021

Provinciale Zeeuwse Courant

Maart 2021

Hoera! Galerie T in Middelburg bestaat 25 jaar – Wij zijn De Stad Middelburg

 29 mrt 2021

De ode aan Lia Hector brachten we vijf jaar geleden al eens. Ze zou niet willen dat we dat nog eens dunnetjes overdoen. Da’s redelijk zat, maar we staan graag wèl even stil bij het het vijfentwintigjarig jubileum van Galerie T, juist omdat dát feestje dit jaar waarschijnlijk niet op een normale manier gevierd kan worden.

Lia heeft het afgelopen jaar in ieder geval benut voor een beetje herbezinning en het verzetten van bakens. Daar vloeide onder meer uit voort dat ze de stekker uit de Facebookpagina van de Galerie trok. Maar nu is er toch een doorgestart komen. Lia en haar man Bert hebben namelijk ook twee kinderen, Vincent en Ilja Hector. Die vinden dat er ook online van al het mooie van de galerie moet kunnen worden genoten. En voilà: daar is de pagina Galerie T – bestaat 25 jaar.

We zouden het bijna symbolisch noemen dat Ilja ‘de digitale doorstart’ vorige week aftrapte met een mooi interview met haar moeder. We citeren hier bewust uit de laatste alinea, omdat we vorige week met drie verschillende mensen spraken over de beelden  van Lut Brackx. Dat was niet omdat we er zo veel verstand van hebben, maar omdat we een foto hadden gedeeld van een kunstwerk, en te horen kregen dat veel mensen er dol op zijn. En wat zegt Lia dan in het interview?

Waar de mensen blij van worden op dit moment? Als ik de mensen hier in de etalage zie kijken roepen de beelden van Lut Brackx en Sjer Jacobs een glimlach op. Kunst is overigens meer dan er blij van worden, dan denk ik bijvoorbeeld aan ontroering of verbazing, maar als mensen iets willen kopen dan kiezen ze toch meestal voor iets om blij van te worden. Bij ons gaat werk altijd minimaal 1 week opzicht om toch zeker te weten dat de beleving van het werk in de ruimte goed is. Eigenlijk moet de sfeer van een schilderij van invloed zijn in de hele leefruimte.

Februari 2021

November 2020

Provinciale Zeeuwse Courant

Januari 2020

Bevenlandse Bode

Jan Schuurman Hess is op zoek naar dromen

Jan Schuurman Hess verzamelt de dromen in het kader van de manifestatie “Zeeuwse streken en verhalen” in Galerie T in Middelburg, die op 8 maart, op internationale vrouwendag, tot een einde komt.