galerie-t in het nieuws

Novmeber 2021

Geocaching is hot! (internetbode.nl)

Miep Gasklep: ambassadrice van Geocaching op Walcheren – Wij zijn De Stad Middelburg

Aandacht voor Geochaching. Ontzettend leuk dat Rozenbottel en Stokroos hier bij betrokken zijn. De Middelburse en Veerse Bode schreef het volgende “MIDDELBURG – Op vrijdag 26 november werden op de bankjes twee bordjes geïnstalleerd van de Middelburgse stripfiguren Rozenbottel en Stokroosje. Ze markeren een van de vele plekken op Walcheren waar zogenoemde geocaches zijn te vinden. Rianne Tolhoek is een ware ambassadrice van het populaire tijdverdrijf. De afgelopen jaren verstopte ze maar liefst 130 ‘caches’ op heel Walcheren.

September 2021

Cees (93) apetrots op zijn eerste expositie, maar hij kan er zelf niet naar kijken – Omroep Zeeland

Hij tekent en schildert al sinds zijn ‘prilste jaren’, maar in al die decennia was er nog nooit een expositie te zien van het werk Cees Pluijgers (93) uit Vlissingen. Tot nu, want deze week exposeert Galerie- T in Middelburg het werk van de kunstenaar. Daarmee komt een droom uit voor Pluijgers, die nog altijd dagelijks aan het tekenen is.

Juni 2021

Brigitte Leferink bezocht Middelburg en schreef er een blog over. “Drie zussen voor een wand met folders in de Drvkkery, de boekwinkel aan de Markt waarin de Tourist Info van Middelburg zetelt. Een grote variatie aan stadswandelingen, welke zal het worden?”
Ze kwamen langs veel verschillende adresjes, waaronder de galerie.

Lees hier haar blog:

Middelburg: levendig openluchtmuseum – Meer dan vijftig

Mei 2021

Provinciale Zeeuwse Courant

Maart 2021

Hoera! Galerie T in Middelburg bestaat 25 jaar – Wij zijn De Stad Middelburg

 29 mrt 2021

De ode aan Lia Hector brachten we vijf jaar geleden al eens. Ze zou niet willen dat we dat nog eens dunnetjes overdoen. Da’s redelijk zat, maar we staan graag wèl even stil bij het het vijfentwintigjarig jubileum van Galerie T, juist omdat dát feestje dit jaar waarschijnlijk niet op een normale manier gevierd kan worden.

Lia heeft het afgelopen jaar in ieder geval benut voor een beetje herbezinning en het verzetten van bakens. Daar vloeide onder meer uit voort dat ze de stekker uit de Facebookpagina van de Galerie trok. Maar nu is er toch een doorgestart komen. Lia en haar man Bert hebben namelijk ook twee kinderen, Vincent en Ilja Hector. Die vinden dat er ook online van al het mooie van de galerie moet kunnen worden genoten. En voilà: daar is de pagina Galerie T – bestaat 25 jaar.

We zouden het bijna symbolisch noemen dat Ilja ‘de digitale doorstart’ vorige week aftrapte met een mooi interview met haar moeder. We citeren hier bewust uit de laatste alinea, omdat we vorige week met drie verschillende mensen spraken over de beelden  van Lut Brackx. Dat was niet omdat we er zo veel verstand van hebben, maar omdat we een foto hadden gedeeld van een kunstwerk, en te horen kregen dat veel mensen er dol op zijn. En wat zegt Lia dan in het interview?

Waar de mensen blij van worden op dit moment? Als ik de mensen hier in de etalage zie kijken roepen de beelden van Lut Brackx en Sjer Jacobs een glimlach op. Kunst is overigens meer dan er blij van worden, dan denk ik bijvoorbeeld aan ontroering of verbazing, maar als mensen iets willen kopen dan kiezen ze toch meestal voor iets om blij van te worden. Bij ons gaat werk altijd minimaal 1 week opzicht om toch zeker te weten dat de beleving van het werk in de ruimte goed is. Eigenlijk moet de sfeer van een schilderij van invloed zijn in de hele leefruimte.

Februari 2021

November 2020

Provinciale Zeeuwse Courant

Januari 2020

Bevenlandse Bode

Jan Schuurman Hess is op zoek naar dromen

Jan Schuurman Hess verzamelt de dromen in het kader van de manifestatie “Zeeuwse streken en verhalen” in Galerie T in Middelburg, die op 8 maart, op internationale vrouwendag, tot een einde komt.