Winterproject Sjer Jacobs

Het winterproject loopt tot 1 maart 2024 met aangepaste openingstijden in samenwerking met SJER JACOBS. Van maandag t/m zondag zijn wij bereikbaar via 06 46158522 voor een afspraak. In november is de galerie alle zaterdagen open tussen 13:00 – 16:00 uur.

Ook dit jaar willen wij u tijdens uw wandeling graag laten genieten van de winteretalages aan de Turfkaai en de Vismarkt. Het gaat om een winterproject met het spotlicht op de veelzijdige kunstenaar Sjer Jacobs, die op ludieke wijze al een aantal keren zijn sporen in Middelburg heeft achter gelaten. Van november t/m februari zijn er daarom wisselende etalage-exposities met werk van Sjer Jacobs.

Voor de 4 etalages aan de Turfkaai en Vismarkt heeft Sjer vooraf een plan opmaat gemaakt zoals hieronder voor de Turfkaai.

En….ik weet dat dit voor Sjer Jacobs zelf niet hoeft, maar ik zet toch graag even zijn betekenis voor Middelburg op een rijtje.

2001, een spannende onthulling voor de genodigden van Sophie op de Vismarkt, met een eerste kus voor wethouder Visser.

2010 De giro in Middelburg, een jaar lang een prachtig peloton van Sjer aan de gevel en thema keramieken.

Aan het werk voor een latere guerilla-art in de grachten van Middelburg

Zoals het bij een guerilla-art past vond het te water laten in het geheim plaats.

Dit gebeurde natuurlijk anoniem, maar we kunnen nu wel verklappen in samenwerking met de Rondvaartboot. Roland en Marleen van de rondvaartboot hebben nu het stokje overgedragen aan hun zoon, maar een bedankje voor wat zij al die jaren voor de stad gedaan hebben is echt wel op zijn plaats. Bij deze dus.

En.. niet gek dat we de onderstaande foto van de etalage aan de Turfkaai regelmatig bij de gemeente Middelburg terugzagen in hun presentatie.

Volgende maand vervolgen wij op de website het winterproject van Sjer Jacobs met een messing object van een kerststal in de etalage en binnen schilderijen met een gouden achtergrond, aangevuld met schilderijen uit de Passiespelen en een aantal bronzen klokken.