September expositie

BERT VAN SANTEN

detail

KATJA TEMPELAARS

DAN HEPPERLE

GRAFIEK 22

Grafiek22 in Zeeland tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg (www.kunstroutemiddelburg.nl) zondag 4 september tussen 13:00-17:00 uur: het Lokaal, de Drvkkery, René van der Klooster, Atelier28, CBK/kunstuitleen, SmithArt, Cultuurhuis Kuiperspoort, Print op het witte Paard, Kleuren Taal, Petra Bouman, Nanky de Vreeze, Toos van Holstein, Bert van Wijk, Riet Wullems, Joke Apner, Galerie-T, VirusGrafiek & de roofprint pers.

GALERIE-T (te gast)

MEZZOTINT – Joop Vegter (1931-2017) en Paul de Ruiter (Middelburg) Joop Vegter, is Nederlands belangrijkste en internationaal één van de bekendste kunstenaars in mezzotint.

ETSEN  – Reinder Homan, Het Rijksprentenkabinet in Amsterdam kocht in 2007 ruim 50 etsen van Reinder Homan aan voor hun collectie werken op papier. De prentencollectie van het Rijksmuseum behoort tot de grootste en beste ter wereld.

HOUTSNEDEN – Henriëtte Boerendans, houtsneden en kinderboeken. De afbeeldingen van de prenten komen in haar kinderboeken terug.

ZEEFDRUK – Martin R. Baeyens, Werkt vaak in zeefdruk, een techniek waarin hij een perfectionist is. Naast papier drukt hij ook op elektronische printplaten.

LINOSNEDE – Jorien Brugmans, naast haar linosnede is er ook een schilderij te zien.

Er is veel mediaaandacht  voor de glaskunst van Arnout Visser in GALERIE-T. Lees onder het kopje IN HET NIEUWS op deze website, het artikel van Edwin Mijnsbergen in De Bode en Ernst Jan Rozendaal in de PZC. Gisteren was Arnout speciaal naar Middelburg gekomen voor een interview met Eva van der Weele van Omroep Zeeland