MAART-EXPOSITIE  en opening  INSPIRATIE-KELDER

Solo-expositie Vismarkt DENNY BAGGEN met schilderijen en PETER JANSEN (1956-2011) met bronzen. Tevens werk van nog 15 kunstenaars.

Aan de Turfkaai  op de parterre is de solo-expositie van HELEEN MOS met schilderijen en HARRY DE LEEUW met bronzen, toegang is via de beeldentuin.

Enkele bronzen van Harry de Leeuw staan aan de Vismarkt

VANAF nu is de  INSPIRATIE-KELDER aan de Turfkaai geopend. Met maandelijks het spotlicht op een kunstenaar en doe-activiteiten voor jongeren. IN EEN KELDER IS OOK IETS TE ONTDEKKEN EN WORDEN ZINTUIGEN GEPRIKKELD.

Het blijvende idee achter de kelderdeurtjes en de uitvoering is van Anneke Treurniet. We verklappen niet wat het precies is, dat is iets om zelf te komen ontdekken. We zeggen alleen dat een zaklamp nodig is en die staat klaar (Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar).

DEZE MAAND RICHTEN WE HET SPOTLICHT OP BIANCA VAN DUYN

Niet door de foto, maar pas na het uitpakken van het kunstwerk werd ik als galeriehoudster gegrepen door de unieke en  sterke uitstraling  van het materiaal en de gelaagdheid van de 4 lagen plexiglas.

Bianca heeft zelf een film gemaakt waarop haar werkwijze te zien is. Ze maakt onder andere gebruik van oude CD’s.

Het thema van de landelijke Kinderkunstweek is handschrift. Kinderen mogen op het tafelkleed een recensie schrijven over het werk van Bianca en graag leggen we uit wat een recensent is. Want het werk van Bianca is niet zomaar kunst.

Naast de 5 doe-activiteiten en werk van diverse kunstenaars, exposeren ook kinderen van SBO Kindcentrum IJsselmonde en OBS de Toermalijn uit Rotterdam met kunstwerken ter inspiratie voor de jonge bezoekers.

1 van de doe-activiteiten is rozen vouwen voor een kunstwerk met als voorbeeld een schilderij van Janet Timmerije.

WELKOM, voor het vrij bezoeken van de exposities of voor het zelf aan de slag gaan.