Expositie Magda Luttikhuizen en Marti de Greef met daarnaast werk van 30 kunstenaars

Magda Luttikhuizen – schilderijen

Magda Luttikhuizen bouwt haar composities op uit losse delen, fragmenten van indrukken die als dichtregels in haar herinnering zijn blijven hangen. Van deze fragmenten zijn stroken tekst opgenomen ontleend aan eigen gedichten; zij zegt daarover

“Als je terugkijkt in je herinnering heb je nooit helemaal een compleet beeld, maar fragmenten zijn op je netvlies blijven hangen en schuiven over elkaar.”

Marti de Greef – bronzen

Compacte vormen hebben meestal de voorkeur van Marti de Greef en moeten zeker in evenwicht zijn, zelfs als het beeld balanceert op bijvoorbeeld één been. De compositorische mogelijkheden van het menselijk lichaam blijven hem buitengewoon boeien, prikkelen en uitdagen. Zijn beelden ontstaan niet uit inspiratie of voorstudies maar rechtstreeks uit zijn handen. Dan ontstaan er vormen waar hij op door kan gaan met modelleren tot de dynamiek van het menselijk lichaam wordt bereikt.

GALERIE-T is gevestigd in de huizen: ‘De Egelantier’ – Turfkaai 25, ‘De twee Visschen’ – Vismarkt 13, ‘De Croone’ – Vismarkt 19 in Middelburg.

De panden van de galerie zijn met elkaar verbonden door een beeldentuin. Naast de maandelijkse exposities is er werk van 30 kunstenaars te zien.