LANCERING JUBILEUMPROJECT: “Kunst op z’n plek”

VANAF NU TE VOLGEN VIA DE LINK:  https://www.galerie-t.nl/kunst-op-zn-plek/

Afgelopen weken zijn voor het jubileumproject “Kunst op z’n plek” al veel fantastische bijdrages binnengekomen van mensen die kunst van GALERIE-T in huis hebben. Het overtreft onze verwachtingen, waardoor we nu al kunnen garanderen dat we in december een prachtig jubileumboek kunnen presenteren met alle bijdragen.

Heeft u ook werk van GALERIE-T in huis en u wilt meedoen aan het project, dan kunt u mij mailen:  iljahector@gmail.com. Ook voor vragen kunt u mij mailen of bellen: 06-40711494.

Met vriendelijke groet, Ilja Hector

De 1e bijdrage aan KUNST OP ZN PLEK betreft het allereerst verkochte kunstwerk in 1996 van JUUL KORTEKAAS

(De galerie was toen alleen nog in de kelder via het kelderluik, kleiner en nog niet uitgediept)

Bij een bezoek aan het museum Monet in Giverny. Werd mijn oog geraakt door een prachtig schouwspel. Een heuvel vol met rode papavers. Ik was betoverd. Dit schouwspel werd in mijn brein opgeslagen.

Bij een bezoek aan Galerie T 25 jaar geleden werd ik wederom geraakt. Ditmaal door een drieluik geschilderd door JUUL KORTEKAAS. Een doek/een veld van prachtige rode papavers. Ditmaal niet in de buitenlucht maar aan een wand in de kelder. Voor mij een moment van ultiem geluk.

Nu 25 jaar later maakt mijn hart nog steeds een sprongetje, bij het aanschouwen van deze Schoonheid. Dit doek betekent veel voor mij. Het is zeker een inspiratie bron geweest voor de aanleg Van ons eigen WALDEN.

Hartelijke groet, Mariet

KUNST OP Z’N PLEK MET WERK VAN DE KUNSTENAAR LUT BRACKX

Gewoon .. Zijn

in 2018 ging onze jongste dochter Jip studeren aan de University College Roosevelt in Middelburg. Met enige regelmaat bezocht ik haar om bij te kletsen en door Middelburg rond te struinen.

Dat rondstruinen kenmerkt zich bij ons door: steegjes verkennen, foto’s maken van elkaar (en daar erg om lachen), met verwondering naar mensen kijken en filosoferen op terrasjes. Gewoon genieten van elkaar, van wat er is en wat er gebeurt.

Geraakt
Op enig moment gebeurde er meer. Mijn blik werd getrokken naar een kunstwerk dat voor een raam hing (wiel met 7 figuren). Er ging van alles door me heen, was echt geraakt door de eenvoud en de vanzelfsprekendheid van de figuren. Maar vooral, ze maken me blij!
Elk bezoek aan Middelburg moest ik even naar ze toe en het gevoel bleef.
Na enig speurwerk kwam ik achter de naam van de kunstenaar en dat GALERIE-T kunstwerken van haar heeft. Ik begon te fantaseren over een Ring van Lut Brackx in ons huis. De prijs was wel een dingetje ..

Klaar
Drie jaar geleden ging Jip studeren in Middelburg en nu is ze klaar met haar Bachelor. Ze heeft een fantastische tijd gehad in Middelburg en gaat een tussenjaar doen om zich te bezinnen op de toekomst.
Mijn wens voor een eigen Ring? Het was nu of nooit.

Nu wel dus
Op 23 april 2021 trokken Jip & ik de stoute schoenen aan en stapten GALERIE-T binnen. We werden allerhartelijkst ontvangen door galeriehouder Lia en getrakteerd op mooie verhalen. Wat een aimabele vrouw en wat een prachtige kunstwerken worden er tentoon gesteld. En die eigen Ring? De keuze was eenvoudig, we werden er als het ware naar toe getrokken.
Lia en haar man Bert liepen mee tot aan mijn auto en ik had het gevoel alsof ik een kind van hen mee nam.

Op z’n plek in Wageningen
De ring hangt op een mooie plek in ons huis. Als ik naar de figuren kijk, word ik elke keer geraakt. Waarom? Ik zal een poging doen om woorden te geven aan wat ze bij mij oproepen.

Ze zitten, er is geen opsmuk of afleiding (door bijvoorbeeld kleding), ze kijken zonder oordeel, genieten, stralen rust uit. Ze maken me blij en zijn voor mij de ultieme uiting van .. ZIJN. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Groetjes en liefs uit Wageningen, Hariëtte Nijnens