DECEMBER-JANUARI-EXPOSITIE

ARTHUR BERNARD

Arthur Bernard

is opgeleid aan de Academie voor Schone Kunsten in Mechelen (B)

en aan de Vrije Academie en de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam; is geboren in Mechelen; werkte in België, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika;

woont en werkt nu in Nederland.

 

“Het werk van Arthur Bernard spreekt aan door zijn uitbundige manier van schilderen; beweging, kleur en kleurcontrasten zijn een lust voor het oog en een verkwikking voor de ziel. Als een choreograaf bewerkt hij zijn doek. Luisterend naar muziek schildert hij met grote kwasten beweging, kleur over kleur, kleur tegen kleur, nu eens verdunde verf die gaat drippen dan weer pateuze verf. Hij kruipt bijna in de verf: handen worden kwasten. Zo ontstaan schitterende kleurvlakken, soms heel transparant, dan weer dicht geverfd. Dan zoekend naar vormen, komt er toch weer figuratie in zijn schilderijen. Donkere lijnen vormen een contour van een menselijk lichaam of symbool, speels en spannend, sensueel en uitdagend: een boeiend schouwspel.”

                                  Thea de Blecourt

 PATRICK GHYSSENS

Is deze wereld echt serieus ??

G Pat is de kunstenaarsnaam van de Brusselse kunstenaar Patrick Ghyssens. Al meer dan twintig jaar is G Pat op zoek naar antwoorden op de hierboven gestelde vraag:“Is deze wereld echt serieus ??”Met zijn mannetjes in papier-mâché en van boomwortels probeert hij zijn antwoord daarop te verbeelden.Invloeden op zijn bijzonder werk komen van surrealistische strips en van surrealistische kunstenaars als Salvador Dali, maar vooral van de bekendste middeleeuwse surrealistische schilder Jheronimus Bosch.Uit zijn handen komen carnavaleske karakters, kameraden naast hun schoenen vertrokken vooronmogelijke reizen op rare machines…of misschien vertrokken voor een reis in hun dromen.

*

LON BUTTSTEDT

LOUIS I VAN DER LINDEN